Aseiden kustomointi

Moderneissa FPS peleissä on kaikissa paljon optioita käytössä olevien aseiden kustomointiin. Käytännössä tämä tarkoittaa erinnäisten liitännäisten lisäämistä aseisiin.

Yleensä kun jokin peli saa päivityksen, siinä korjataan pelistä löytyneitä bugeja ja joskus tasapainotetaan aseita. Esim. jonkun yhdistelmän ylivoima poistetaan vähentämällä aseen tehoa. Näin kävi BF3 ensimmäisessä isommassa päivityksessä, kun tuhannet ihmiset käyttivät vain USAS haulikkoa räjähtävillä ammuksilla. Itsekin ehdin sitä kokeilla ennen päivitystä ja pakko myöntää, että aika tehokas kombo. Ei tosin ollu mun juttu, joten en sitä juuri käyttänyt (ja sen kerran kun olin juuri saanut unlockattua ne frag ammukset, niin kierroksen aikana eräs vastustaja pisti minulle useita painokelvottomia priva viestejä – tyyliin f*king usas noob (tosin edelleen nostan hattua sille kaverille, joka muisti mmakista privalla 13 puukotuksen jälkeen:”I hope you get cancer”)).

BF3 on tehnyt historiaa sillä, että päivityksien myötä pelin koko aseistus on pistetty uusiksi – tai aseet ob samoja, mutta ne toimii täysin eri tavalla! Itse olen kokenut sen aika turhauttavana, sillä on melko vaikeaa löytää ne omalle pelityylille sopivat aseet ja niiden liitännäiset. Ensimmäinen suurempi päivitys turhautti todella suuresti, kun kaikkien luokkien lempi aseet olivat yhtä-äkkiä aivan hernepyssyjä.

Alkuvuodesta tuli taas uusi päivitys, joka muutti aika paljon aseiden dynamiikkaa taas. En ollut edes sopeutunut vielä edellisiinkään muutoksiin 😀

Vaikken ihan varmuudella tiedäkään mikä minun ”pelityylini” on, lienee sanomattakin selvää, että olisi hyvä ymmärtää aseista ja niiden lisäosista hieman. Löysin tuubista kohtalaisen hyvän peruskuvauksen eri luokkien aseista ja vähän niiden liitännäisistäkin. Tilanne on siis viimeisimmän päivityksen jälkeen:

Engineer

Assault

Support

Jostakin syystä kaveri ei ole tehnyt vastaavaa videota Snipusta ollenkaan…

Vastaa