BF4 Päivityksiä tulossa

On ollut surullista seurata Dicen ja EAn vajoamista tämän erittäin epäonnistuneen BF4 julkaisun aikana. Battlefield 4 on koko Battlefield historian epäonnistunein julkistus. Peli on selkeästi julkistettu keskeneräisenä.

image

Ainahan ohjelmissa on bugeja siellä täällä, mutta välillä tuntuu, ettei BF4sessa toimi mikään. Pahimmat bugit liittyvät pelin epävakauteen. Monella eri alustalla raportoidaan jatkuvaa kaatuilua. Joissakin tapauksissa kierroksen loppuun pääseminen on suoranainen ihme, koska yleensä peli katuu, ennen lopputulosten julkistamista. Myös sisältöön liittyy vakavia bugeja, kuten joidenkin saavutusten kirjautuminen tai yksinpelimenestyksen nollautuminen.

On spekuloitu paljon syitä tähän ennenaikaiseen tulemiseen. Epäilys nro 1 liittyy Call Of Duty Ghosts pelin julkistukseen – EA halusi oman Battlefield pelinsä markkinoille ennen Aktivisionin CoDia. On myös spekuloitu oliko EAlla oma lehmä ojassa, kun monia EAn muita suurista pelisarjoista julkaistaan nyt keväällä. Oli syy mikä hyvänsä – lopputulos on ollut hyvin epämiellyttävä.

Julkaisuajankohta oli myös siinä mielessä huono, että heti bugisen pelin julkistuksen jälkeen suurin osa kehittäjistä lähti lomille lomps. Joulun pitkät pyhät ovat pysäyttäneet bugien metsästyksen lähes kokonaan. Vasta nyt kun pyhät on vietetty ja Dicen henkilöstö palaa sorvin ääreen alkaa pikku hiljaa julkisuuteenkin valua taas suunnitelmia asioiden muuttamisesta.

Pelin suuren bugimäärän vuoksi pääpaino päivityksissä on ollut bugikorjauksissa. Pelin normaaliin tasapainottamiseen ei juurikaan ole ehditty panostaa. Huhujen mukaan lähiaikoina olisi tulossa ensimmäinen sisältöpäivitys, jossa puututaan pelin tasapainoon. Keskusteluissa on esiintynyt spekulaatiota ainakin seuraaviin asioihin liittyen

 • Mini ja Impact kranaattien tasapainotus
  Kranaatteja spämmätään nykyään siihen tahtiin, että jalkavakentillä ei pääse kunnolla taistelemaan ollenkaan… Miten asia korjataan jää nähtäväksi. Oletan, että kranujen lukumäärää tai vahingkoa vähennetään
 • DMR aseiden tasapainotus
  Dedicated Marksman Riffles ovat niitä puoliautomaattisia “snipuaseita”. Tästä olen täysin samaa mieltä, niillä ei tee oikein mitään. Oletan, että näiden DMRien vanhingon määrää kasvatetaan tai ainakin rekyyliä vähennetään. Tällä hetkellä DMR aseet ovat aika käyttökelvottomia
 • AA vaunun tasapainotus
  Ilmatorjunta-ajoneuvo pystyy nykyisellään estämään ilmaliikenteen kokonaan. Laserohjatut ohjukset kantavat kuulemma äärettömiin.
 • Helikopterit
  On epäselvää miten asiaan tullaan puuttumaan, mutta jos itse spekuloin, niin hyökkäyshelikopterit ovat hieman liian kömpelöitä ja tehottomia. Scout helikopteri on taas toisessa ääripäässä hyvin ketterä ja aika tehokaskin, kaiken lisäksi Scouttia voi korjata lennossa, joten sen alas saaminen on hankalaa. Epäilen, että Hyökkäyshelin tuhovoimaa ja ketteryyttä lisätään ja Scoutin korjattavuutta vähennetään, eli sen korjaamista hidastetaan.

Koska päivitys tulee ja mitä se sitten oikeasti pitää sisällään jää nähtäväksi.

2 thoughts on “BF4 Päivityksiä tulossa

  1. Varmaan ensimmäinen monusta korjauksista. Tuossa kun luki läpi patchin sisältöä, niin näytti enimmäkseen kosmeettisilta korjauksilta. Muutama tasapainotus mm. Jetit sai vähän lisää tehoja. Alhaisen HPn ajoneuvoilla oli ilmeisesti jonkinlainen korjausbuusti (korjaantui nopeammin) joka on nyt poistettu, eli helikopterien korjaus lennossa on nyt hitaanpaa. DMRiin tai kranuihin ei ainakaan tässä patchissa vielä koskettu.

   Koko korjauslogi löytyy:
   http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065223265872970/

Vastaa