Ei näppis/hiiritukea seuraavankaan sukupolven konsoleille

Olen jo vuosia sitten lopettanut kilpajuoksun PC tietokoneen kehittämisessä modernille pelille sopivaksi. Noin puolessa vuodessa PC olisi kuitenkin taas auttamattoman vanha millekään modernille pelille.

Konsoli on vallan mainio vaihtoehto. Konsolia ei tarvitse päivitellä jatkuvasti ja  ne parhaat pelit saa myös konsolille. Näinhän on nykyään myös Battlefieldin kanssa. Suurin ongelma FPS (Firs Person Shooter) pelien kanssa on ollut tuo ohjaimen soveltuvuus PC pelaajan käsiin. Minä kuulun siihen genreen, joka on pelinsä aina pelannut PCllä. Tuo konsolin ohjain toimii vallan mainiosti ajoneuvojen ajamiseen, mutta jalkaväen ohjaaminen on yhtä tuskaa.

Helpotusta tuskaan tuo ns. emulaattoriohjain, joka esittää olevansa normaali PS3 ohjain, mutta onkin oikeasti vain puolikas ohjain ja hiiri. Lyhyesti sanottuna sillä puolikkaalla ohjaimella liikutaan ja hiirellä tähdätään.

Seuraava konsolisukupolvi on jo aivan nurkan takana. BF4 peli julkaistaan myös tälle uudelle sukupolvelle eli PS4selle ja Xbox Onelle. Mikäpä olisikaan mieluisampaa, kuin saada tuki suoraan hiirelle ja näppäimistölle näille uusille konsoleille. Uusissa laitteissa on näppiksen ja hiiren käyttömahdollisuus, mutta pelit eivät yleensä tue tätä mahdollisuutta.

DICE on aikaisemmin vihjannut harkitsevansa PS4selle hiiren ja näppiksen tukemista BF4 pelissään. Minun ja monen muun FPS fanin unelmat ammuttiin alas erään kehittäjän toimesta:

Dääm! Alan Kertz on Dicen työntekijä. Ei hän välttämättä näistä linjauksista päätä, mutta eiköhän hänellä ole riittävän selvä kuva pelin kehityssuunnasta vastatakseen tähän kysymykseen.

Kaikkiaan koko kysymys on aina ollut konsolipelaamisen kuuma peruna. Hiiri/Näppis ohjauksen tuki on herättänyt konsolipelaajissa suuren suurta vastustusta. Selkein argumentointi tätä tukea vastaan on etulyöntiaseman tarjoaminen. Yleisesti katsotaan, että hiiri&näppis yhdistelmällä pelaava on etulyontiasemassa konsoliohjainpelaajiin nähden.

Henkilökohtaisesti en ymmärrä tuota vastustusta ja koko argumntointia ollenkaan. Pelissä on PC puolellakin paljon muuttujia varusteiden suhteen. Varmasti joillakin pelaajilla on parempi hiiri kuin toisilla. Konsolipuolellakaan ei ohjain ole ainoa muuttuja, joka tuo etua pelissä. Hyvä TV/Näyttö tuo varmasti etua, puhumattakaan nopeista nettiyhteyksistä. Jos yksittäinen pelaaja (kuten minä) pärjäisi pelissä paremmin hiirella, kuin konsoliohjaimella, niin mitä ”etulyöntiasemaa” siinä on. Kuka tahansa voi valita haluamansa ohjaustyypin tuettujen joukosta. Nykytilanteessa voisi väittää, että konsoliohjaimella pelaavat ovat minuun nähden etulyöntiasemassa, koska pelaavat ohjaimella paremmin kuin minä!

Vastaa