FPS ohjain PS4:selle

Tähän asti PS4 ollessa aivan uusi ei juurikaan ole puhuttu mistään muusta ohjaimesta, kuin perinteisestä “tattiohjaimesta”. Uusi DualShock 4 ohjain onkin monen mielestä paras konsoliohjain ikinä. En lähde asiaa myötäilemään tai kiistämään, kun en ole ohjainta itse vielä koittanut.

WHO jäsenet ovat kaikki jo niin ikämiehiä, ettei FPS pelit oikein tateilla toimi. Jokainen on varmaan jossakin vaiheessa tätä kokeillut, mutta aika toivotonta se on ollut. Niinpä meistä jokainen on jonkinlaisen adapterin takana. Jamppu ja Mmakinen käyttävät Fragnstein ohjainta pleikka 3sen kaverina.

Frragnstein tarjoaa PCmäisen pelikokemuksen myös Pleikka 3 pelaajille. Pakettiin kuuluu hiiriohjain ja erillinen “nunchaku”, joka tarjoaa toisen tatin ja muut lisänäppäimet. Hiiriohjaimessa on perinteiset Pleikan symbolinapit, kolme hiirinappia, sekä rullan ja Start napin. Laite ei tietenkään juttele suoraan PS3 bluetoothin kanssa, vaan tarvii erillisen USB adapterin.

 

Toinen vastaavanlainen ratkaisu on Jalpertin käyttämä Eagle Eye converter. Perusideologia on sama, eli tarkoitus on saada PC pelimäinen kokemus pleikalle. Erona Fragnsteiniin Eagle Eye on nimensä mukaisesti vain konvertteri, eli edapteri, joka tarjoaa mahdollisuuden liittää langallinen hiiri ja näppis adapterin kautta pleikkaan.

Molempien laitteiden toimintaperiaate on samanlainen, ne emuloivat aitoa PS3 ohjainta, joten niille ei tarvita peliin erillistä tukea. Kaikki PS3 pelit, toimivat jollakin tasolla myös näillä erikoisohjaimilla. Sanoin “jollakin tasolla”  tietystä syystä. Emulointi on vaikea asia ja pelikohtaisesti pitää kuluttaa hetki aikaa niiden juuri kyseiselle pelille sopivien määritysten löytämiseen. Lisäksi vielä ihmisten pelityylit ovat erilaisia.

Onneksi ohjaimien valmistajat ovat tarjonneen valmiita konfiguraatioita eri peleille, joita voi käyttää pohjana ja tehdä sitten hienosäätöä herkkyyden osalta omaan pelityyliin sopivaksi.

Nyt kun seuraavan sukupolven konsolit ovat täällä on ohjainasia taas noussut esille. Ensivaiheessa huhuttiin kovasti että että uusi sukupolvi tukisi suoraan hiiri/näppis komboa FPS peleissä. Näin ei kuitenkaan syystä tai toisesta käynyt ja ainakaan BF4 tai CoD Ghosts eivät tue hiirtä ja näppistä ohjaimena.

Vaikka kieltämättä uuden sukupolven konsolien paremmat ominaisuudet tarjoaisivat laajemman pelikokemuksen (ja mm. isommat 64 pelaajan kartat myös konsoliin) on konsolin uusinta ollut pois mielestä, koska tiedän etten kuitenkaan saisi tyydyttävää pelikokemusta perinteisellä ohjaimella. Nämä vanhat ohjaimet eivät todennäköisesti toimi uusissa konsoleissa ja ohjainten valmistajatkin ovat olleet epävarmoja laitteiden tulevaisuudesta ja siitä tulevatko he edes tekemään seuraavan sukupolven versiota.

Yksi valmistaja on nyt kiivennyt tälle vuorelle. Xim valmisti jo aikaisemmin PS3 ja Xbox 360 konsoleille adapteria ja on nyt demonnut prototyyppiä uudesta seuraavan sukupolven versiosta. Tuote tulee ensin Xbox One konsolille, mutta valmistaja on lupaillut versiota myös PS4selle!

Laite vaikuttaa aika lupaavalta ja minulle ehdottomia hailaitteja olivat

  • Ei enää häsläystä PCn kanssa – laite konffataan älypuhelimella tai padilla
  • valmiit peliprofiilit suoraan älylaitteesta ohjaimeen – vaikka lennosta
  • tuki myös langattomille hiirille ja näppiksille
  • tuki myös muille ohjaimille, kuten
    • ps3 move “nunchaku”
    • perinteinen XBOX/PS ohjain
    • yms.

Laitetta ei ihan vielä taida saada ja se on luvattu vuoden tämän vuoden (2014) puolella. Kun tämä tulee alkaa olla tekosyyt vähissä – joutuu vissiin päivittään. Pitäsköhän jo ostaa tarjouksesta BF4 seuraavan sukupolven konsolille, nyt se ei maksaisi kuin kympin…

Upgrade-website-size

Vastaa