Kartat kierrätykseen: Second Assault

Miltä kuulostaisi sortuva metrotunneli Operation Metro kartalla? Tai hiekkamyrsky Gulf of Omanissa?

Kaikki tämä on todellisuutta BF4 laajennoksessa Second Assault. Laajennoksessa tehdään kasvojen kohotus suosituimmille BF3 kartoille, jotka Dicen mukaan ovat: Operation Metro, Gulf of Oman, Operation Firestorm ja Caspian Border. Kartat ovat kooltaan ja yleiseltä olemukseltaan täsmelleen esikuviensa mukaisia, mutta sinne tänne on lisäilty pientä mukavaa.

Operation Metron olemus on täysin muutettu. Kartta on selkeästi kärsinyt esikuvaansa verrattuna ja näyttäisi siltä, että BF3 aikaiset taistelut ovat jättäneet jälkensä. Esim puistoalueen rähjääntyneen yleisilmeen kruunaa ylikasvanut ruohosto, jonka voi kaiken lisäksi tuikata tuleen, vaikkapa Engineerin hitsauslaitteella. Nurmikkopalo leviää koko mättään alueelle ja saa aikaan hienoja savuverhoja. Lisäksi palavassa nurmikossa juokseminen sattuu, joten nurmipaloilla on myös strateginen merkitys. Metron tunneleissa on kohtia, jossa katon voi romauttaa, tietyissä paikoissa voi sammutella valoja ja kartan ahtainpaan kohtaan B lipun ympärille on tehtny lisää sisääntuloja: yksi uusi käytävä ja hissit liukuportaiden vieressä.

Myös muut kartat sisältävät erilaisia muutoksia. Yksi aika hieno efekti on Gulf of Omanin hiekkamyrsky. Pieni säätilanmuutos saa koko kartan näyttämään aivan toisenlaiselta. Alustavien videoiden perusteella efekti on todella kaunis – mitä se sitten tarkoittaa pelillisesti jää nähtäväksi.

Toki laajennoksessa on muutakin kuin nuo 4 uutta karttaa. Lipunryöstö palaa pelimuotoihin ja sen lisäksi odotettavissa on muutama uusi ase ja uusi tavoite.

Second Assault laajennoksen saatavuus on vielä hieman hämärän peitossa. Virallisesti ensimmäinen laajennos on China Rising, joka ilmestyy 3.12.2013. Silti Second Assault avautuu yksinoikeudella XBox One konsolille jo 22.11.2013 ja on ”limited time exclusive” XBox One alustalla. Tarkoittanee, että Second Assault nähdään muilla alustoilla joskus 2014 alkupuolella, sillä siitä seuraava laajennos Naval Strike on luvattu jo keväälle 2014.

Vastaa