Kopteri – tuo taivaallinen viikatemies

Helikopterit on aina ollu se ”mun juttu” .  Tämä rakkaus taivaan vispilöihin syttyi jo BF2142sen aikoihin. Nyt kun katselin tilastoja vanhoilta hyviltä ajoilta, niin ajelin helikopteria BF2142sessa likipitäen 100 tuntia! Eli noin viidennen kokonaispeliajasta meni kopterin kyydissä. Se on aika messevä saavutus, varsinkin kun läheskään kaikilla kierroksella ei kopteria ole saatavilla tai se on varattu!

Kaikissa battlefieldeissä on kopteri ollut lähellä sydäntä – jopa Bad Companyssä ne hauskimmat hetket olivat kopterin puikoissa, vaikka Bad Companyn kopterimallinnus oli.. no se oli mitä se oli. Uudemmissa BF3ssa ja B4sessa kopteri ei ole ollut enää niin kovassa käytössä. Suurin syy tähän on varmasti ollut kavereiden puute. Vaikka kopterilla lentely on yksinkin ihan kivaa ei sillä oikeen saa yksin mitään aikaiseksi. Jos vastaan tulee vielä kopteri kahdella pelaajalla on peli pelattu samantien.

Päätettiin verestää Mmakinen_Fi kanssa vanhoja muistoja ja omistimme pari peli-iltaa vain koptereille. Eikä se pettänyt, taas oli hauskaa ja pienten alkuvaikeuksien jälkeen homma alkoi jopa pelittää.

PS3sen BF4sessa on aika vähän karttoja, joissa on saatavilla kaksipaikkainen taisteluhelikopteri. Dawnbreaker Golmud Railway tarjoaa heti kierroksen alusta kopun molemmille puolille. Rogue Transmission kentältä löytyy C lipulta yksi kopteri – kuka sen nyt ehtii nappaamaan. Golmud on kenttänä muuten hyvä, mutta se on hieman liian avoin kopuilulle. Siellä ei käytännössä ole mitään suojaa vihollisen ilmatorjuntaa vastaan. Roguella kopterin saaminen on arpapeliä ja riippuu paljon koko joukkueen efortista.

Paras kopterikenttä PS3 puolella on ehdottomasti Dawnbreaker. Pilvenpiirtäjien välissä pujottelu on hauskaa ja useat korkeat rakennukset tarjoavat oivan suojan vastustajan ilmatorjuntaa vastaan.

Eihän siinä muuta kuin Server Browser ”Flood Zone” kartalle, joka on juuri Dawnbreaker karttaa edeltävä kartta kierrossa ja kentille. Yleensä Flood Zone kestää enää hetken kun tulet kesken peliin ja sitten pääset aloittamaan alusta Dawnbreaker kartan.

Kopterikaverit Osa 1 – Kuski: Jamppu_Fi Ampuja: Mmakinen_Fi

 

Kopterikaverit Osa 2 – Kuski: Mmakinen_Fi Ampuja: Jamppu_Fi

Vastaa