Mitä tapahtuu Battlefieldille 2019

Uusin Battlefield V ei millään muotoa ole vielä vanha peli. Mutta se on vähän niin kuin joidenkin ihmisten kanssa, uusin bäfä on vain ”vanhoihin varsiin tehty”. Peli tuntuu monelta osin ryvettyneeltä ja vanhalta peliltä, jolla on kyseenalainen menneisyys lukuisten puutteiden ja bugien vuoksi.

BFV kuoppainen alkutaival on jättänyt jälkensä peliin. Julkaisun jälkeen pelissä oli pahoja puutteita ja vielä pahempia bugeja. Uutta sisältöä peliin tuli niukasti ja peli oli pelattu pistekattoon muutamassa viikossa.

Edelleen on vaikea ymmärtää mitä tapahtui kun Battlefield V julkaistiin. Dice ikäänkuin vetäytyi kuoreensa, eikä ottanut vastaan mitään palautetta, vaan teki sokkona sitä omaa juttuaan. Nyt yli puoli vuotta myöhemmin Dice vihdoin lupaa tuoda peliin monia kaivattuja ominaisuuksia, joiden oletettiin olevan pelissä jo heti julkaisusta.

Miksi tätä suunnitelmaa ei tehty heti kun peli tuli myyntiin? Yksi selitys voi olla, että peli pakotettiin ulos aivan keskeneräisenä, kuten nykyään on valitettavan usein tapana. Ohjelmoijilla oli pelin ilmestyessä kädet täynnä saada peli ylipäätään pysymään pystyssä, ettei kukaan edes tohtinut ehdottaa mitään lisäsisältöjä. Mutta edelleen pelissä on kohtuullisen paljon korjattavaa, joten mistä sitä aikaa uuden kehittämiseen nyt löytyy?

Kun katsoo puolen vuoden takaista BFV historiaa on todettava, että Dice on pystynyt korjaamaan todella monia vakavia ongelmia pelistä. On kuitenkin melkoisen hämmentävää millaisen määrän uusia ongelmia jokainen päivitys on tuonut mukanaan. Vaikuttaa siltä, että pelin ohjelmakoodi on todella huonolaatuista, kun muutokset rikkoo peruspelin niin helposti.

Maaliskuussa Dice teki vahvan sitoutumisen ja lupasi peliin paljon uutta sisältöä. Oikeastaan kaikkiin yhteisön kovimpiin kipuihin on luvassa balsamia vielä vuoden 2019 aikana – tai tämä on ainakin suunnitelma. Uudistukset koskevat mm. lvl50 maks rankkia, karttojen puutetta, sodan osapuolien vähyyttä, yksityispalvelimia klaanimatseihin yms. Kaikki nuo mainitut asiat ovat hiertäneet Battlefield yhteisössä jo pitkään. Jopa niin pitkään, että moni on jo jättänyt bäfän taakseen.

Dicella on ollut pitkään ongelmia tiedottamisen kanssa. Tiedotus ei välillä pelaa ollenkaan ja tuntuu etteivät he aina itsekään tiedä missä ollaan menossa. Tätäkin on yritetty petrata, mutta edelleen tiedottaminen on aika sekavaa. Kanavia on monia ja kokonaisvaltainen viestintästrategia on hukassa. Eniten konkreettista tietoa saa, jos seuraa aktiivisesti EAn sivuja, forumeita, Reddittiä, twiteriä ja kaikkia muitakin sosialisen median palveluita.

Yritin kerätä yksiin kansiin kaiken sen mitä vuoden 2019 loppuun mennessä tulee bäfässä tapahtumaan. Suurin osa materiaalista on kerätty erinäisistä lähteistä, mutta onpa joukossa paljon Jampun spekulaatiotakin.

 

Vastaa