BF1 – Kuinka minusta tuli lääkintämies

Battlefield 1 on ollut markkinoilla jo hyvän tovin ja minäkin olen päässyt pikkuhiljaa peliin sisälle. Pelin oli yllättävän vaikea päästä sisään aluksi ja pakko myöntää, että peli maistui alkuun vähän puulta.

Hyppy Battlefield 3sta Battlefield 4een ei ollut mitenkään erityisen suuri. Olihan nelosessa paljon uuttakin, mutta mukana oli myös se kaikki vanha tuttu ja turvallinen. Tilanne on ihan toinen, kun vertaa BF1stä edeltäjäänsä BF4een.

BF1stä pitää pelata eri tavalla kuin edeltäjiään. Pelimekaniikka on niin erilainen, että pelaajan on sopeuduttava uudenlaiseen peliareenaan. Mulla se sopeutuminen selvästikin otti sen pari viikkoa, mutta lopussa kiitos seisoo.

Battlefield 1 on kaunis peli. Grafiikat on silmiä hivelevän kauniita ja kartoissa on todella paljon vaihtelua. Eikä äänistäkään löydy moitteen sijaa. Äänimaailma on autenttinen ja tilaäänet on toteutettu upeasti. Jo pelkästään kaasunaamarin vetäminen päähän muuttaa äänimaailmaa, puhumattakaan taisteluissa ahtailla käytävillä tai bunkkereissa.

Ihan perus Conquest peli on tuttua ja turvallista. Suurin osa kartoista on hyviä ja niissä on mukavasti vaihtelua avoimen maan taisteluista tiukempiin lähitaistelutilanteisiin. Mukavana lisänä vanhoihin tuttuihin pelimuotoihin on uusi Operations pelimuoto, joka on sellainen Conquestin ja Rushin ristisiitos, jossa valloitetaan lippuja, mutta joukkueet on kuitenkin jaettu hyökkääjiin ja puolustajiin. Hyökkääjät yrittävät saada molemmat kerrallaan näkyvät liput valloitettua yhtäaikaisesti ja puolustajat tietysti yrittävät estää tätä. Kun liput saadaan hyökkääjille yhtä aikaa, aukeaa seuraava etappi ja seuraavat kaksi lippua hyökättäväksi.

Ensimmäistä kertaa Battlefieldin historiassa yksinpelistäkin on saatu siedettävä. Yksinpeli tosin on sitä tuttua elokuvamaista kerrontaa, jossa pelaaja samaistetaan taustatarinalla sotilaisiin, joiden tarinat episodipohjaisessa yksinpelissä kerrotaan.

Tässä vaiheessa on vaikeaa ennustaa tuleeko Battlefield 1stä samanlainen kestosuosikki kuin sarjan aikaisemmat osta 3 ja 4, mutta tällä hetkellä tuntuu, että uudella bäfällä olisi kaikki edellytykset tehdä se jälleen kerran.

Nyt 40 pelitunnin jälkeen olen pelannut enimmäkseen vain yhtä aselajia ja se on Medic. Tässä vähän taustaa mun Medic pelaamiselle.

Vastaa