Yösota tulossa Battlefield 4:seen?

Halloweenin aikaan CTE (Community Test Server) ympäristössä oli joillekin kartoille esittelyssä yömoodi – eli kartat olivat samoja, mutta pelimoottorin valaistusparametreja oli säädetty. Peli oli todella eri näköistä ja pimeys muuttaa karttaa mukavasti.

Eikä kyse ole pelkästään pimeyden estetiikasta. Bäfässä on paljon erilaisia valoon liittyviä vekottimia, joilla on perin vähän käyttöä. Jos me saamme todelliset yökartat, niin monen laitteen arvostus nousee huimasti. Erilaiset taskulamput, pimeä/IR tähtäimet, flaret yms. vekottimet, joilla ei ennen tehnyt paljon mitään ovat äkkiä välttämättömyys. Nyt kun asiaa pohtii jälkeenpäin, niin ehkäpä Battlefieldiin alunperinkin oli tarkoitus tehdä yöversioita kartoista.

Battlefieldin tuotantotiimistä on myönnetty, että he työskentelevät yökarttojen parissa. Kun huomioidaan vielä lukuisat BF Hardlinen lykkäykset ja Dicen ilmoitukset lisäsisällöstä BF4seen, on melko varmaa, että saamme vielä jonkinlaisen yölaajennoksen.

Asia ei ole aivan niin yksinkertainen, että vain sammutetaan aurinko. Frostbite pelimoottori osaa kyllä dynaamiset valonvaihtelut, eli teknisesti se olisi helppoa. mutta  karttojen valonlähteet pitää suunnitella kokonaan uusiksi. Nykyisillä päiväkartoilla on aivan liian vähän valaisimia yökäyttöön. Joukko tuubaajia kokeili Hattivatin upeilla Cenematic Tools välineillä vaihtaa karttojen valaisua. Vaikka peli onnistuikin pimeässä oli testitiimin mielestä monessa paikassa aivan liian pimeää eikä kukaan nähnyt oikein mitään.

Vastaa