15 Vuotta Battlefieldiä, mitä seuraavaksi?

Kun ensimmäinen Battlefield 1942 ilmestyi vuonna 2002 ei kukaan tiennyt millaisen boomin peli saisi aikaiseksi. Vaikka peli on kehittynyt paljon noista ajoista on perus idea edelleen sama: kuolemaa halveksuvaa sotaa, niin maassa, merellä kuin ilmassakin.

Pelin historia on värikäs ja mielenkiintoinenkin ja jos harrastuneisuutta riittää kannattaa ehdottomasti katsoa hieno Youtube-dokumentti Battlefieldin historiasta. Se on tunnin mittainen, mutta kattava ja hyvä läpileikkaus Battlefield-pelisarjasta aina BF3:seen asti.

On epäilemättä haastava kehittää aina jotakin uutta, joka jaksaa pitää pelaajat otteessaan vuosien ajan. Kilpailukin on kovaa, sillä FPS genressä pelejä on paljon.

15:sta Battlefield vuoteen mahtuu paljon onnistumisia ja pettymyksiä. Elinkaarensa aikana Battlefield pelisarja on aika tarkasti kahden vuoden välein tuottanut uutta hedelmää ja nyt taas vuoden 2018 alussa on aika aloittaa spekulaatio seuraavasti Battlefield pelistä.

Seuraava pelisarjan peli on ollut kehityksessä varmasti jo Battlefield 1 pelin julkistuksesta lähtien – jos ei pitempäänkin. Pelin teema ja aikakausi on siis lyöty jo lukkoon kauan sitten. Perinteisesti nämä pidetään salassa ja pelikansa keksiikin toinen toistaan mielikuvituksellisempia teorioita mikä seuraavan Battlefieldin aihe on ja miksi.

Battlefield 1 oli ainakin allekirjoittaneelle pienoinen yllätys, kun se julkaistiin 2016. Yksi monista teorioista ennen julkaisua oli tuo 1. maailmansota teema, mutta en uskonut Dicellä olevan rohkeutta julkaista jotakin niin valtavirrasta poikkeavaa. Olin väärässä 😀

BF1 pelaamista on nyt takana ensimmäinen vuosi ja peli taistelee jo olemassa olonso puolesta. Ehkä siinä ei sitten kuitenkaan ollut tarpeeksi sisältöä ylläpitämään pelikansan huomiota useamman vuoden ajaksi. Seuraavan Battlefieldin pitää taas tehdä jotakin täysin toisin, jotta pelikansa heräisi ja hölläisi kukkaronnyörejään.

Periaatteessa seuraava Battlefield voisi olla vaikka BF5, joka jatkaisi siitä mihin supersuosittu BF4 jäin. Mutta itse uskon, että seuraava bäfä on Battlefield Bad Company 3.

Vastaa