Support – taistelukentän jokapaikan höylä

Jatkoin Battlefield 1 luokkien läpikäyntiä ja seuraavana vuorossa oli Support. Mun BF1 Supportin ura alkoi aika alavireisesti. EAn palvelimet takkuilivat vaihteeksi ja tällä kertaa takkuilu tuntui estävän aseeni ammusten osumisen – ihan oikeasti! Piti oikein videolta tarkistaa, että ammuinko tosiaan toistakymmentä LMG laakia ohi, kun vastustajallani oli täydet healthit kaksintaistelun jälkeen.

Ensireaktiona pidin Supportin aseita vielä odotuksiani paskempana. Vaikkei se mieltä ylentänytkään tuntui sama vaiva olevan kaikilla luokilla ja päätin toisena iltana antaa Supportille uuden mahdollisuuden…

Mä en ole aikoihin tykänny Supportista luokkana. Supportin aseet on jotenkin epäyhteensopivia mun käsien kanssa ja luokalla, jonka ensisijainen ase on kelvoton ei tee mitään. Minulle oli iso kolaus, kun betan jälkeen supportin miehistömiinat (pullopommit) olikin siirretty Scoutin arsenaaliin. Ymmärrän toki siirron logiikan, sillä Scout jos joku tarvitsee selustaansa suojaa, mutta betassa oli niin kiva viljellä pommeja jalkaväen solmukohtiin Supporttina, kun niitä sai aina helposti lisää antamalla itselleen ammuksia.

Supportin Gadgetit saivat edes vähän piristystä, kun viimeisimmässä päivityksessä arsenaaliin lisättiin kranaatteja viskova varsijousi. Lisäkranut ovat aina tervetullut lisä ja varsijousi, joka sinkoaa niitä kättä pidemmälle on vain plussaa. Muutoin Supportin varustelu on aika vaatimatonta. Perus ammoboxin kaksi variaatiota on tietysti se pakollinen varuste. Toiselle varustepaikalle joutuukin jo vähän puntaroimaan.

Kranaatinheitin on ajatuksena ihan hyvä, mutta päivitysten myötä sitä on veivattu edes takaisin. Alunperin se oli Dicen mukaan liian tarkka ja siihen lisättiin epätarkkuutta satunnaistamalla kranaatin lentorataa. Seuraavassa päivityksessä tarkkuutta parannettiin, mutta vain jos pidät useamman sekunnin tauon kranujen ampumisessa. Koska vihollisten spottaus, eli näkyminen kartalla on Battlefield 1sessä täysin manuaalista, vihollisia ei juurikaan näy kartalla. Tämän vuoksi heittimen käyttö on usein sattuman varassa ampumista. Joskus joku saattaa jäädä kranaattisi alle, mutta se on enemmän onnea kuin taitoa. Heitinmiehen kaveriksi tarvitsisi ehdottomasti toisen pelaajan, mielellään Scoutin, joka voisi spottailla vihollisia kranaatinheittimen ruoaksi.

Betan jälkeisiä muutoksia on myös korjaustyökalun ilmestyminen Supportin pakkiin. Korjaustyökalun käytössä on jopa jotakin järkeä, sillä se korjaa ajoneuvon nopeammin ulkopuolelta korjattuna, kuin kuskin korjaamana. Tämäkin varuste vaatii kurinalaista ryhmäpeliä, jossa pelikaverien kanssa pitää sopia ajoneuvokierroksesta ja roolituksista. Randomien korjaaminen on käytännössä mahdotonta, koska korjaaminen on kuitenkin hidasta ja vaatii yhteistyötä. Rasvaroopen rooli oli vaikea jo aikaisemmissa Battlefieldeissä, jos et ollut liikkeellä oman porukan kanssa.

Vaikka kranaattivarsijousi on ehkä käytännöllisin Supportin varuste on minulle jäänyt käteen Limbet Charge, joka on ehkä hauskin kaikista Supportin varusteista. Se on monipuolinen laite, jolla saa pahan mielen niin tankeille, taloille kuin miehistöllekin. Ehkei Libet Charge takaa kierroksessa sinulle KD kuninkuutta, mutta aina silloin tällöin tämä räjähtävä kakkuvuoka tuottaa hienoja onnistumisen elämyksiä.

Supportilla on kohtalaisesti asiaa vähän kaikille vastustajille. Sopivalta etäisyydeltä Support on mykkyä vihollisen miehistölle ja muutamalla varusteella saadaan ajoneuvoillekin paha mieli. Se ei kuitenkaan loista kummassakaan tilanteessa. Assaultilla on paljon paremmat eväät ajoneuvoja vastaan ja lähitaistelussa Assault on miehistöäkin vastaan parempi. Support on kuitenkin se rooli, jota hyvä ryhmä tarvitsee, mutta kukaan ei mielellään halua olla.

Oli ihan hyvä, että tuli grindattua Supporttikin tutuksi ja voin pelata silloin tällöin ryhmän eduksi myös sitä. Supportilla saa ihan hyvin pisteitä, kun liikkuu aktiivisesti ryhmän mukana eikä säästele ammuksien jakelussa. Siltä puuttu kuitenkin se kiiltävin glitterpuku, joka tekisi siitä tanssien kuninkaan. Support on tukirooli, jota mei kaikki tarvitaan, mutta se on kuin ampiaispesän kuhnuri, joka sitten glooriaa jaettaessa jätetään taka-alalle.

Vastaa